Jumaat, 22 Mac 2019
Utama Video

Video

[Video] Toyota Hilux burnout! Akak #BukanBiasheBiashe

Bukan kereta sports je boleh burnout, trak pikap pun boleh! Toyota Hilux kuning ini sekali tengok pun dah nampak lain. Penampilannya lebih rendah, stance rodanya nampak lebih kepada nak masuk litar daripada nak masuk hutan belukar. Dan owner-nya seorang wanita, tau!...

Yamaha Y15ZR: Waisuku ini berjiwa superbike!

Modifikasi kenderaan boleh datang dalam berbagai bentuk. Kadang-kala, ia menzahirkan jiwa atau aspirasi pemilik sesebuah kenderaan itu. Kami tertarik dengan Yamaha Y15ZR milik saudara Adam Harris ini. Y15 atau “Waisuku” miliknya mempunyai komponen-komponen dari superbike! “Bukan biasa-biasa” ni… Kebanyakan komponen adalah dari...

Honda NS-X 1989 ialah kereta pertama gunakan casis monocoque aluminium, sebuah Ferrari mampu milik

Pada 1989, Jepun datang ke AS untuk melancarkan lima kereta lagenda: Lexus LS400, Infiniti Q45, Nissan 300ZX Twin Turbo, Mazda MX-5 Miata dan Acura NS-X. Majalah Motor Trend pada 1990 mendakwa Acura NS-X ialah “Kereta sport terbaik pernah dihasilkan....

10 cara mudah untuk jimat minyak kereta

Artikel berkenaan tips penjimatan minyak akan timbul di timeline anda sesekali, biasanya ketika topik harga minyak jadi perbualan hangat. Kami kongsikan pula video tips pemanduan yang boleh bantu anda dapatkan lebih kilometer dengan setiap tangki penuh. Sebelum tips dikongsi, video dimulakan...

Memminger Roadster 2.7 ialah Beetle sporti berenjin tengah

VW Beetle moden telah dihentikan produksinya dengan pengenalan Final Edition sebagai “penutup”. Ia berenjin depan dan sangat berlainan dengan Beetle klasik asal yang berenjin belakang. Namun jangan bersedih jika anda merasa tidak sempat membeli Beetle baharu. Anda masih boleh membelinya...

[Video]- Guna WD-40 pun boleh jernihkan lampu depan, memang berkesan!

Ramai yang gemar buat sendiri (DIY atau do it yourself) sesuatu aktiviti pada kereta masing-masing. Basuh kereta sendiri, tukar alat ganti sendiri dan baiki sendiri. Ia bukan sahaja menjimatkan wang, malah berikan kepuasan. Setakat perkara-perkara biasa yang tidak memerlukan alatan...

El-Pescao: Mana datang nama timangan Hafizh Syahrin ni?

Peminat sukan permotoran tanah air pasti tahu bahawa sensasi Moto GP negara, Hafizh Syahrin mempunyai nama timangan “El Pescao”. Nama timangan inilah yang melekat dulu pada Hafizh sebelum mendapat satu lagi nama timangan tahun lepas iaitu “BO55KU”. Jadi, dari mana datangnya...

(Video) Anda mungkin teruja melihat garaj individu ini

Ramai individu mempunyai hobi yang tersendiri ada yang suka modifikasi kereta dan ada pula yang gemar menjalani restorasi kenderaan. Bagi orang yang berkemampuan mereka lebih gemar mengumpul kereta unik seperti seorang individu berada di Bahrain. Menerusi video Shmee150 memaparkan individu berkenaan...

Farid Kamil kena ‘kepung’ 300 mat moto

Pelakon dan pengarah, Datuk Farid Kamil, dikerumuni lebih 300 mat moto ketika sedang makan di sebuah restoran di Larkin, Johor Bahru, baru-baru ini. Bagaimanapun, situasi itu adalah sempena sambutan Mini Gathering Spark Malaysian Club Johor yang buat julung kalinya dihadiri...

[Video]-Ini caranya Pagani Zonda dibaik pulih sepenuhnya dan ia cukup teliti

Pada October yang lalu, Pagani memperkenalkan satu program baik pulih kereta, khas untuk menarik pelanggan dan pemilik kereta jenama itu. Pemilik kenderaan boleh membaik pulih kereta mereka seperti ketika baru membelinya. Program berkenaan diberi nama Pagani Rinascimento, satu-satunya program yang...

MEDIA SOSIAL

112,519FansLike
57FollowersFollow
5FollowersFollow
200SubscribersSubscribe

ARTIKEL TERKINI

TRENDING MINGGU INI

INSTAGRAM